Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.07.2005 г.
Газова бутилка избухна в дома на инвалид
Американска фирма пое храненето на металурзите
453-ма отиват на съд по прокурорски актове
Газова бутилка избухна в дома на инвалид
Ели СТОИЧКОВА
   64-годишен мъж от Перник получи тежки обгаряния, след като в жилището му се взриви бутилка пропан-бутан. Апартаментът на 6 етаж в дападжийския блок на ул. “Добруджа” е напълно унищожен. От ударната вълна са изпочупени стъклата на всички прозорци, част от покъщнината изхвърча на площадката от двете страни на 8-етажната жилищна сграда, разказват очевидци.
Експлозията избухна към 19.30 часа в неделя и изправи на нокти жителите на квартал Димова махала. Точно се канехме да гледаме новините по бТВ, когато чухме оглушителен тътен. Първоначално помислихме, че някъде е избухнала бомба и се притеснихме за децата, които си играеха навън. После усетихме мирис на пушек и излязохме навън. Там разбрахме, че е избухнала газова бутилка, разказват съседи на пострадалия. Жител на съседния 14-ти блок обясни, че е видял как от шести етаж през счупените прозорци изхвърчат мебели и запалени вестници. Видял и силуета на човека и веднага се обадил в полицията. Според хората от съседните апартаменти пострадалият е викал за помощ секунди след експлозията, после замлъкнал.
На земята от двете страни на блока имаше разпилени стъкла на около 20-30 метра от сградата. Подови пътеки, стол и маса, дюшек и друга покъщнина се търкаляше на площадката. До задния вход се беше разбил и малък телевизор. До него се търкаляха изгорели хартии и страници от мартенско издание на жълт вестник. Хората предполагаха, че е чел вестника, когато е избухнала бутилката, тъй като Васил Владимиров бе намерен от лекарите с очила.
Пет минути след експлозията на място пристигна автомобил на РДВР - Перник, следван и от три противопожарни автомобила на РС ПАБ и линейка. Огнеборците за минути изгасиха възникналия в жилището огън. Пламъците са унищожили мебелите, които не са изхвърчали през прозореца при ударната вълна. Лекарите от Центъра за спешна медицинска помощ пък констатираха тежки изгаряния по тялото на Владимиров. Първоначалните данни бяха за трета степен. Потърпевшият е откаран веднага в столичния институт “Пирогов”, според лекарите има опасност за живота му.
В жилището е имало първоначално изтичане на пропан-бутан от газова бутилка. Инцидентът най-вероятно е възникнал след включване на прахосмукачка, са първоначалните предположения на органите на реда. Получила се е искра, която е предизвикала експлозията. Няма пострадали други хора, не са нанесени и материални щети на съседните жилища. По случая е образувано следствено дело.
Слава Богу, че не е имало деца на площадката пред блока точно в този момент, тъй като е можело върху тях да падне някой от летящите предмети, благодарни са местните жители, чиито малчугани обикновено си играят на мястото на трагедията.
Васил Владимиров е инвалид. Той се придвижвал с патерици, но успявал да се справя с домакинството сам. Съпругата му работи в Гърция. Има три деца - дъщеря му е с майката в южната ни съседка, а единият му син - в Кипър. Вторият му син живее в София.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система