Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.07.2005 г.
ВАС и Гиньо Ганев - арбитри в спора превозвачи срещу ОбС
Гражданско неподчинение готвят в Рударци
3 500 молби за твърдо гориво подадени от жители на областта
ВАС и Гиньо Ганев - арбитри в спора превозвачи срещу ОбС
Любомира ПЕЛОВА
   Скандалът с новата транспортна схема на общината и непрецизните, според частните превозвачи, условия за конкурса за отделните линии, вече стана национално достояние след вчерашните пресконференции, които те дадоха първо в столицата, след това и в Перник. Зам.-председателят на националното ръководство на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев вчера в пряк текст заяви пред представители на медиите, че Перник е типичен пример за корупционни практики. Според него красноречив пример за това е фактът, че в комисията, разработвала условията за провеждане на конкурса за линиите по новата транспортна схема е съветник, който е управител на най-голямата фирма, владееща 64 процента от транспортния пазар. Така за десетината по-малки частни превозвачески фирми остават по около 3,7 процента. Това е грубо нарушение на редица нормативни документи и най-вече на Закона за защита на конкуренцията, заяви Дечев.
Според него и представителите на частните транспортни дружества грубо са манипулирани и самите условия за конкурса, носещи точки за участниците в него. Най-красноречив пример в това отношение е клаузата, по силата на която две точки получава превозвач, осигурил допълнителни устройства за качване на инвалидни и детски колички, всяко от които струва около 8 000 лв. Пак две точки се дават и за наличието на огласителна уредба в автобусите, която “гълта” не повече от 100-200 лв. След протестната акция преди около седмица, когато 60-70 автобуса обиколиха града и общинската и областна управа с надути клаксони, последвал веднага ответен удар и точките с удобства за хора в неравностойно положение, каквито са инвалидите, били намалени на една... В същото време са дискриминирани над 2000 болни, с тежки физически недъзи в Пернишко, твърдят превозвачите.
Ако местният законодателен орган и областната и общинска управата не променят /не/отношението си към проблема, случаят с пернишката транспортна схема ще бъде внесен във Върховния административен съд, който вероятно ще я отмени, както се случи и с наредбата за такситата, е категоричен Дечев. Случаят “Перник” ще стигне и до кабинета на Гиньо Ганев. Националният омбудсман ще трябва да вземе категорична позиция по спорния казус.
Единствено общинската управа на Перник изпрати вчера свой представител на срещата, организирана от ССИ, въпреки че покани са били изпратени до Общинския съвет, областната управа и лично до управителя на “Пътнически превози” инж.Васил Васев. Идеята ни беше да седнем около масата за преговори и да се разберем като интелигентни хора, което за съжаление не се случи, изразиха недоволството си представителите на малките транспортни фирми.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система