Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.08.2005 г.
Домашният патронаж - хроника на една въпиюща далавера
Дървени къщи за пострадали от пороя
Царските хора готови с програма за септември
Домашният патронаж - хроника на една въпиюща далавера
   Изтече предупредителното едногодишно предизвестие за прекратяването на договора с фирма “Лучия Стоянова” ЕТ, която стопанисва Домашния социален патронаж. Независимо от десетките оплаквания на хората, които ползват социалната услуга, контрактът остана в сила. Сигурно мнозина, които следят одисеята около патронажа, се питат защо. Почти нищо не се е променило при обслужването на възрастните хора и инвалидите. Оплакванията им са понамалели, тъй като всички те очакваха справедливото решение социалната услуга да бъде изтръгната от ръцете на частниците и да стане мероприятие на Общината. Храната продължава да се кара в късните следобедни часове, към 4-5 часа, когато времето за обяд отдавна е минало. По време на предупредителния срок комисия, назначена от кмета инж. Антоанета Георгиева, с председател Кирил Киров е направила ревизия за разходването на средствата, отпускани като субсидия от общинския бюджет, и според протокола, нарушения не са установени. И така - до 2007 година, когато изтича срокът на договора, сключен от бившия кмет Андрей Андреев с “Лучия Стоянова” ЕТ, хората, обслужвани от Домашния социален патронаж ще трябва да стискат зъби, да търпят, да гладуват или...да се отпишат. Единственото спасение от пипалата на този октопод е да се появи алтернатива на социалната услуга. Засега обаче, подобни мераци няма.
И на най-големите балъци е ясно, че договорът със съпругата на Милан Лепоев не е прекратен заради това, че той е общински съветник. Цената на неговия глас е да не се пипа бизнеса му. Само че хората, които си затвориха очите пред неволите на възрастните хора би трябвало да си дадат сметка, че който веднъж е предал, във всички случаи ще предаде и втори път. А Лепоев може да се похвали с безброй предателства - предаде приятели и съдружници, предаде хората, които издържаха вестника му, предаде журналистите, които работеха за него и на които не изплати нито лев социални осигуровки - тук цинизмът беше пълен, защото въпросният господин в същото това време създаде и оглави пернишата структура на ОБТ, партията, която уж трябваше да защитава интересите на наемната работна ръка. Предаде колегите си общински съветници, благодарение на които влезе в минипарламента, а после се провъзгласи за независим, предаде избирателите, които дадоха гласа си за него, като представител на една партия...Не случайно негови колеги общински съветници казват, че той е човекът, който най-много е намазал от участието си в Общинския съвет. Ако погледнем фактите наистина е така - притежава две кафета, държи Домашния социален патронаж, откъдето всеки месец в джоба му влизат по 1 000 лева печалба, “спечели” социален проект, получи втория етаж от сградата на “Комуналстрой” за дейност, възкачи на стола на общинската фирма свое протеже. Градът ни е не е толкова голям, за да не знаят перничани какво се случва. И няма да се учудят, ако Лепоев и сие предадат и сегашните си благодетели за няколко сребърника. И ако вместо за тях, в най-скоро време да започне да вдига ръка в местния минипарламент за опонентите им.
Казват, че политиката е мръсна работа. Но дори и някой да подхожда с чисти ръце към нея, няма начин да не се омърси. А перничани не биха простили поредното предателство на своите избраници. Великият Абрахам Линкълн е казал, че могат да се лъжат всички хора известно време, могат да се лъжат някои хора всичкото време, но не могат да се лъжат всички хора през цялото време...И ако някой продължава да вярва на менторския тон на Милан Лепоев, не е далече времето, когато ще остане излъган, с пръст в устата. Защото ако неговата памет е удобно къса за далаверите му, то все пак има хора, които помнят по-дълго.
Отмяната на едногодишния предупредителен срок за прекратяването на договора с фирмата на неговата съпруга сигурно си има своите аргументи. Но защо не беше променен срокът на предизвестието, който е нормално да е един месец. Защото за една година могат да случат много неща, а Лепоев те винаги се случват, и справедливостта да отстъпи място на интереса. Ако направим дори и бегли изчисления, ще установим, че един нов предупредителен едногодишен срок ще съвпадне с края на и на самия договор. И в това ако няма далавера, здраве му кажи. Само че пилците се броят на есен и не се знае кой в крайна сметка ще спечели. Практиката показва, че досега Милан Лепоев винаги е печелил за сметка на тези, които са му се доверили.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система