Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.09.2005 г.
Пернишките пожарникари откриха своя 14-метрова кула
Певицата Тони Дачева държана насила в “Райски кът” край...
Провалиха заседанието за убийството на Кристин
Пернишките пожарникари откриха своя 14-метрова кула
Илияна ИВАНОВА
   14-метрова учебна кула за подготовка на пернишките огнеборци по дисциплината изкачване на сграда с щурмова стълба бе открита на стадиона в квартал Димова махала. Досега пожарникарите ползваха за тренировки ведомствените съоръжения на фирмите “Стомана” и “Бесттехника” - Радомир, но имаха нужда от собствено. Кулата бе изградена със сили и средства на ръководния състав на службата “Пожарна и аварийна безопасност”, а теренът бе осигурен с помощта на Община Перник, каза началникът на РЗ ПАБ подп. Асен Игнатов. Той обеща, че с нейна помощ пожарникарите ще се издигнат на още по-високо професионално ниво и още по-всеотдайно ще пазят населението на Пернишка област от пожари и бедствия.
Отците Борис и Николай отслужиха водосвет. Отец Николай пожела на екипа на РЗ ПАБ безаварийни тренировки и живот и здраве, както и “На добър час!” Трябва да си дадем сметка колко много сме длъжници на хората, които винаги са на своя пост, каза кметът на Перник Антоанета Георгиева. Тя изрази надежда, че в билзко бъдеще местните огнеборци ще могат да се сдобият с по-добър и удобен “дом” от сегашния. Нека Господ да пази вас и семействата ви, защото без вас не можем, пожела още градоначалникът. Зам.-областният управител Методи Петров изрази благодарността си към ръководството на противопожарната служба за всичко, извършено досега и пожела новото съоръжение да се използва само за спортни цели.
След това кметът Антоанета Георгиева и подп. Игнатов прерязаха лентата. На тържеството присъстваха още зам.-областният управител Иван Стоицев, председателят на Общинския съвет Добри Митрев и други. По стар български обичай гостите бяха почерпени с питка, гръмнати бяха тапите и на две бутилки шампанско.
Церемонията продължи с демонстрации на служители на РС ПАБ и членовете на Младежкия противопожарен отряд “Млад огнеборец” от Основното училище “Христо Смирненски” в Радомир. Гостите от сърце аплодираха професионалистите, които само за няколко секунди изкачваха кулата от външната й страна с помощта на подвижни стълби. Височината се равнява на третия етаж на жилищна сграда.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система