Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.10.2005 г.
Дрен посрещна Зорка Първанова и В. херцогиня на Люксембург
С около 25% може да поскъпне парното в Перник от ноември
Шест предприятия с шанс да оцелеят
Поредният показен разстрел стана в Перник
Дрен посрещна Зорка Първанова и В. херцогиня на Люксембург
Любомира ПЕЛОВА
   Президентшата Зорка Първанова и Нейно Кралско Височество Великата Херцогиня на Люксембург Мария Тереза, вицепрезидентът на SOS-Киндердорф Интернационал Барбара Франсоа, зам.министъра на труда и социалната политика Явор Димитров, областният управител на Перник Иван Димитров, кметът на Радомир инж.Златко Стойчев бяха сред десетките гости, които пристигнаха от цяла България за 10-годишния юбилей на SOS - селището в радомирското село Дрен. С китки здравец ги посрещнаха облечени в народни носии малчугани от селището и най-напред ги заведоха в къщичка номер 10, в която под грижите на първата майка в дренското селище - мама Агнес Данова растат осем деца. Наричат я още Люксембургската, защото е построена със средства на SOS- Люксембург. Г-жа Първанова им подари енциклопедии и телевизор. Играчки, топки, пъзели, пособия за рисуване получиха малчуганите от Великата Херцогиня на Люксембург Мария - Тереза.
Гостите обсипаха вчера с подаръци цялото детско селище - всяка къщичка получи торби с лакомства, книги, игри, блокчета за рисуване, бои, флумастри и много още други полезни в ежедневието на малчуганите вещи и пособия. Персонални подаръци донесоха за децата от селището областният управител Иван Димитров и кметът на Радомир инж.Златко Стойчев.
Тринадесет са в момента семейните къщички в дренското детско селище, които подсигуряват дом и сигурност на 90 деца. Двадесет и четири от тях учат в различни професионални училища в София и живеят в SOS-младежките семейни домове в столицата.
Вчера г-жа Първанова и НКВ Великата Херцогиня на Люксембург Мария -Тереза откриха паметника на основоположника на SOS-идеята Херман Гмайнер. Много топли думи и сълзи в очите имаше на вчерашния празник.
Не удържаха вълнението си и двете гостенки, получавайки символичните ключове за селището в Дрен и специални паспорти, удостоверяващи, че от вчерашния ден те вече са негови почетни жители.
Председателят на Управителния съвет на SOS-селищата в България д-р Росен Коларов награди с плакети и грамоти пет дългогодишни майки в дренското селище - Агнес, Мими, Дима, Парашкева и Светла.
Директорът на селището Даниел Елисеев благодари и на десетките спонсори, които помагат на децата да растат в наистина топла, семейна обстановка и нищо да не им липсва.
“С най-добри пожелания на майките и техните чудесни деца от SOS-селището в Дрен, с приятелски чувства - Зорка Първанова” написа съпругата на българския президент в почетната книга на селището. Посланието на НКВ Великата Херцогиня на Люксембург пък гласеше: “Поздравления на всички, успех в бъдните години. Моите мисли остават с вас!”
Празникът в Дрен продължи през целия ден и завърши с голям гала-концерт “SOS и приятели” в салона на читалището в селото, където бе подредена и изложба от наградените рисунки от конкурса “Някой те обича”.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система