Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.05.2002 г.
Разследват смъртта на петокласник
Крупен бизнесмен дойде на оглед
Стягат градския плаж за откриване
Долнодиканци на бунт срещу асфалтовата база
“Стомана” с нов директор
Човекът каза “Ще видим”
Разследват смъртта на петокласник
Яна ТОДОРОВА
   Районният център по здравеопазване започва лекарска проверка за смъртта на петокласник, починал от тежка травма след падане от велосипед, съобщи директорът на РЦЗ д-р Иван Николов.
Инцидентът станал привечер в събота. 11-годишният ученик от ХII Основно училище Антон Емилов карал колело с приятели, когато загубил равновесие и при падането се ударил с гърдите в кормилото. Тъй като имал болки при дишането, родителите му го завели на преглед в Центъра за спешна медицинска помощ. Там детето било прегледано от д-р Наталия Завиновска. По време на прегледа лекарката не констатирала външни наранявания. Според разказа й пред директора на ЦСМП д-р Юлия Такова пациентът нямал оплаквания и затова не са правени изследвания. На раздяла тя предупредила родителите ако се появи неразположение - гадене, повръщане, веднага да потърсят лекарска помощ, твърди д-р Завиновска пред шефката й д-р Юлия Такова.
На път за в къщи родителите за всеки случай завели Антон и на преглед при познат травматолог. Лекарят констатирал, че няма счупвания по ребрата. През нощта положението на петокласника се усложнило. Детето започнало да повръща. На сутринта родителите отново го водят на лекар. Малкият е приет в “Хирургично отделение”на Многопрофилна болница за активно лечение “Рахила Ангелова”, където незабавно го оперира д-р Симеон Станков. Според хирурзите обаче вече е било късно да се помогне и детето е починало на операционната маса от остра кръвозагуба и шок.
Предполага се, че от удара Антон е получил разкъсване на черния дроб. Раната започнала полека да кърви и на сутринта в коремната кухина са се събрали около 3 литра кръв.
Д-р Завиновска е опитен педиатър с дълъг трудов стаж, твърди д-р Юлия Такова. Според нея ако детето е било докарано в Спешното веднага след падането, е много трудно да се хване такова разкъсване.
Д-р Такова също е започнала вътрешна проверка на случая.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система