Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.11.2005 г.
С вити баници и ябълкова ракия срещнаха президента в Косача
Създадоха първият в региона кръжок “Съхрани българското!
За пръв път от 7 века в село Чепино стъпи държавен глава
С вити баници и ябълкова ракия срещнаха президента в Косача
Любомира ПЕЛОВА
   С хляб и сол, по стар български обичай десетки земляци на президента Георги Първанов го срещнаха в родното му село Косача в края на миналата седмица. Побелели жени, стиснали букети от последните есенни цветя в градините, малчугани, върнали се към корените на своите родители, мъже, обрулени от ветровете, чакаха на селския площад “своето момче”. Тук бяха и депутатът от Коалиция за България инж. Ненко Темелков, областният управител Иван Димитров, кметовете на Ковачевци Йордан Стефанов и на Радомир Златко Стойчев, предтавители на областната и общинските управи.
Президентът Първанов бе на частно посещение в Косача и Ковачевско в петък и така удържа дадената преди година дума на своите съселяни да се върне при тях на нарочна среща. Тогава той не можа да им отдели внимание заради неотложни ангажименти и само запали свещичка в реставриращата се 140-годишна черква “Свети Архангел Михаил”.
Край отрупаната с вити баници, погачи, качамак, домашно квасено мляко и плодове трапеза, на която не липсваше и прословутата местна препечена ябълкова ракия, държавният глава обсъди със земляците си проблемите на селото. Председателката на местната земеделска кооперация Райна Василева поиска УАЗ-ка за нуждите й, кметът Георги Любенов сподели за проблеми, свързани с благоустрояването и водоснабдяването на селото.
Президентът Първанов се поинтересува докъде е стигнал ремонтът на местния храм “Св.Архангел Михаил”, за който миналата година той и съпругата му подариха икона на Светите братя Кирил и Методий. Построеният преди 140 години църковен храм е бил убежище и на Апостола на свободата Васил Левски.
Държавният глава обеща лично да финансира проект по издирването и събирането на историческите паметници и самата история на Косача. Първанов положи цветя пред паметниците на загиналите във войните косачани.
Идвай по-често на гости чедо, покани президента баба Пенка от Еврейската махала, неговият съсед от Величкова махала Иван Димитров пък го покани на лов за диви прасета.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система