Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.01.2006 г.
По 2 800 лева за скъпо лечение в пернишката болница
Конкурсите за превозвачи след сесия на ОбС
Разлепиха 1 500 плаката срещу насилието
По 2 800 лева за скъпо лечение в пернишката болница
Илияна ИВАНОВА
   МБАЛ “Рахила Ангелова” приема всички пациенти, които се нуждаят от лекарска помощ. Здравнонеосигурените лица обаче ще трябва сами да заплащат за проведеното лечение, съобщиха от здравното заведение.
В момента в болницата има двама души с нередовен здравноосигурителен статус, за които се провежда скъпоструващо лечение. 58-годишният Р. С. от Кошарево е в момента на социално подпомагане, но е с прекъснати осигурителни права. До момента лекарите са ампутирали крака му, който е бил с гангрена. Сега пациентът е преместен от “Реанимация” в “Хирургично отделение”, но ще трябва дълго време да бъде лекуван. Подобен е случаят и с 53-годишната С. С. от пернишкия квартал Куциян. Жената е постъпила в болницата след пътно-транспортно произшествие със счупвания на глезен, ръка, глава, има и избити зъби. И в двата случая по клинични пътеки заплащането по Здравната каса ще бъде по 2000 лева. За да покрият направените реални разходи, двамата пациенти ще трябва да платят на болничното заведение по 2 000 лева плюс 40% от стойността на клиничните пътеки. Това означава, че ще дължат по 2 800 лева.
МБАЛ “Рахила Ангелова” подготви вече пакета документи за подписване на Договора по НРД 2006 със Здравната каса. Засега не е ясно точно кога ще бъде парафиран контрактът. И двете страни имат желание това да стане най-късно до края на месец януари. Болницата кандидатства по около 200 клинични пътеки.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система