Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.01.2006 г.
Перничанка се отказва от българското гражданство
Алъш-вериш ще въртят търговци по фестивално време
Мошеник се прави на журналист, опитва се да измъкне пари
Перничанка се отказва от българското гражданство
Екип на "Съперник"
   40-годишната Теменужка Генчова, чийто син - 16-годишният Евгени бе заклан при опит да разтърве биещи се тийнейджъри през октомври 1998 година, се отказва от българското гражданство. Майката е отчаяна от институциите, с които се е сблъскала след убийството на детето й и смята, че държавата не се грижи за поданиците си, съобщи самата тя.
Препатилата перничанка ще кандидатства за турско гражданство и вече е депозирала молба за помощ в ръководството на структурата на ДПС в Перник. Предстои да внесе документа и в централния офис на партията в столицата.
Евгени бе прободен с нож смъртоносно от 14-годишната ученичка Евелина Петрова в центъра на Перник. Момчето забелязало две компании девойки, които се биели пред Монархическия клуб на площада в Перник и се опитало да ги разтърве. В мелето ножът, тип “пеперуда”, който бил подарен за рождения ден на девойчето от майка му, пробол гърдите на момчето - отличен ученик и спортист. Случайни свидетели на драмата тогава извикали Бърза помощ. Въпреки усилията на медиците, Евгени изпадна в кома и почина от острата кръвозагуба и тежките контузии и разкъсвания на вътрешни органи, причинени от острието на хладното оръжие. В навечерието на процеса съучениците и приятелите на нелепо загиналото момче събраха подписка, в която над 2000 перничани поставиха имената си с искане за справедливо възмездие за непълнолетната убийца. Младите хора дадоха старт и на дискусия за родителската отговорност. Що за майка е онази, която подарява на 14-годишно дете нож за рожден ден, питаха тийнейджърите тогава.
Въпреки това, Пернишкият окръжен съд тогава даде смехотворно ниска условна присъда на 14-годишната убийца и отреди майката на Евелина - небезизвестната бизнесменка Лидия Наумова, да плати 30 хил. лева на Теменужка Генчова. Оттогава бизнесменката е издължила само 5 хиляди лева, въпреки няколкото изпълнителни листа и наложения запор на някои от официалните банкови сметки.
40-годишната перничанка заведе дело и срещу съдия-изпълнителката Елена Добренова за бездействие, която според почернената майка, не желае да си свърши перфектно работата. Самата Теменужка Генчова е издирила и предоставила на служителите на Темида пълната информация за банковите сметки, фирмите - собствени и такива, в които е съдружничка, движимите и недвижими имоти на Наумова. Въпреки това кръвнината стои неизплатена. По делото срещу съдия -изпълнителката в момента се чака решение на ВКС. Генчова е завела дело и срещу държавата в Страсбург. Според Българския Хелзинкски комитет, в случая са нарушени поне три члена от Европейската конвенция за правата на човека и шансовете на перничанката поне от там да получи възмездие, са реални.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система