Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 24.01.2006 г.
Мошеници крадат, докато “дезинфектират” срещу птичи грип
Без паника в областта заради жестокия студ
Т. Дренска е загрижена за детско заведение в Трън
Мошеници крадат, докато “дезинфектират” срещу птичи грип
Илияна ИВАНОВА
   83-годишна жена остана без спестявания, след като допусна в дома си двама мошеници, представили се за специалисти, които дезинфекциарт срещу птичи грип, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Това е най-новият вид измама, регистрирана в РДВР - Перник и се появява в резултат на страха от зараза.
Деянието е извършено към 10.30 часа в петък в областния град. Мъж и жена, които били добре облечени и носели със себе си дезинфекционни принадлежности, позвънили на вратата на възрастната перничанка. Най-напред се осведомили, че жената гледа кокошки. По-късно обяснили на домакинята, че птичият грип взема застрашителни размери напоследък и че вече никой не е застрахован от смъртоносната болест. Представили се за медицински работници, които притежават качествен дезинфектант, който 100 % унищожава вируса на заразата и предложили да напръскат с него стаите. Поискали такса от 2.80 лв., след което я помолили да напусне помещенията. Старицата се предоверила и пуснала у дома си мошениците. Докато двамата “дезинфекцирали” прибрали 280 лева, които възрастната домакиня била спестила за “черни дни”. Потърпевшата се усетила чак когато неканените гости си отишли. Обадила се в полицията, където е образувано дознание по случая. Органите на реда са започнали издирване на извършителите.
От полицията предупреждават, че е възможно подобни прояви да зачестят. Хората трябва да знаят, че измамниците добре проучват набелязаните жертви, преди да атакуват. Действат хладнокръвно и умеят добре да лъжат. Най-застрашени са възрастните самотни хора, които рядко гледат телевизия и четат вестници. Те са доверчиви и наивни и това улеснява измамниците. Затова е добре роднини на тези хора да ги предупредят за риска от новата измама, за да бъдат избегнати нежелани последици.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система