Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 31.01.2006 г.
Пернишки клошар спи в коридора на Бърза помощ
Ярджиловци и Светля си поделиха голямата награда
Пернишки клошар спи в коридора на Бърза помощ
Илияна ИВАНОВА
   Клошар живее в коридора на Центъра за спешна медицинска помощ от 28 януари. Бездомникът бил прибран в съботната вечер, тъй като било много студено, оттогава спи на носилка в чакалнята на медицинското звено. Персоналът на ЦСМП не знае какво да прави с него - жал им е да го изхвърлят на студа, но там не може да остане още дълго. Вече са информирани Социалните служби, които ще се опитат да помогнат на човека.
Безпризорният мъж е трудно подвижен и не може да говори. Според лекарите преди време му е правена операция на ларинкса и сега може да разговаря само със спецаилно апаратче, което обаче е загубил. С мъка успели да разберат, че се казва Любен Кръстев Трифонов и е на 63 години. Разбрали, че не е от Перник и предполагат, че идва от Плевен, но не са сигурни, че правилно са го разбрали. Обяснил, че живее на улицата, няма близки - майка, баща, братя, деца. Не носел със себе си нито багаж, нито документи, нито пари.
Любен сам дошъл в събота през деня в ЦСМП. Поседял известно време на пейката в коридора. Медиците го попитали какво става с него, но той обяснил, че му няма нищо. Тъй като го видели, че ходи трудно, му дали бастун, на който да се подпира. След това си тръгнал.
Същият ден вечерта от жп-гарата в Перник се обадили, че на перона има бездомник, който най-вероятно има нужда от медицинска помощ. Изпратена била линейка, която докарала Любен Трифонов в ЦСМП. Лекарите установили, че мъжът не се нуждае от лечение, а - от дом и топли дрехи. Решили на първо време да го оставят в коридора на топло. Оставили го да спи на носилка, която постлали с одеяла. Първите два дни Любен изобщо не е ставал от “леглото” си. Едва вчера е започнал да прави опити да се раздвижва. Лекарите и сестрите заделят от своята храна и му дават и на него да хапне.
Подобни случаи не са рядкост, твърдят от ЦСМП. На медиците често им се налагало да се грижат за безпризорни хора и затова смятат, че градът ни има нужда от обособяването на приют за бездомни. От Социалните служби вече са започнали работа за установяване самоличността на мъжа. По името, което е посочил, и датата на раждането експертите от ЕСГРАОН ще се опитат да разберат откъде е и как е попаднал в Перник.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система