Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.02.2006 г.
Студенчани спират временно гражданските протести
Пълен с перничани влак дерайлира край гара Владая
Днес четат присъдата за убийството на Кристин
11 години лишаване от свобода е присъдата на Кристиян
Студенчани спират временно гражданските протести
Юлия КУЛИНСКА
   Временно се отлагат гражданските протести на жителите на Студена, обявени през изминалата седмица, с които изрязаваме несъгласието ни от отдаване на концесия на нови кариери. Ние не се отказваме от идеята да блокираме главен път Е-79, но това ще стане след като се изчерпят всички законови средства за разрешаването на проблема, каза председателят на инциативният комитет “Да спасим Студена” Михаил Младенов след проведената вчера среща с участието на зам. областният управител Иван Стоицев, кметът Валери Спасов и представители на австрийската фирма концесионер “МАБА-Строй”.
На този етап резултатите от срещата не ни удовлетворяват, каза кметът на Студена. Беше взето решение да се направи обществено обсъждане, в което да вземат участие представители на Министреството на регионалното развитие и благоустройството и Министреството на околната среда и водите, което очакваме да се проведе до средата на този месец. Предстои да бъде направена и оценка на въздействието върху околната среда и от резултатите ще решим какво да предприемем в бъдеще. На общественото обсъждане очакваме жителите на Студена да поставят директно вълнуващите ги проблеми пред фирма “МАБА-Строй”.
Във връзка с възникналите конфликти в Студена по идея на областният управител Иван Димитров решихме да проведем поредица от срещи с лицензираните фирми, които са получили концесии в землището на селото, каза зам. губернаторът Иван Стоицев. Пуснали сме запитване до МРРБ с молба за писмен отговор кои фирми точно са лицензирани и имат парво да добиват инертни материали в района. Депозирали сме искане за това и до МОСВ, на кои фирми те оказват задължителния контрол. Срещите ни с представители на концесионерите са с цел да обяснят те какво ще направят за жителите на Студена. На първата среща вчера се опитахме да приземим разговора и да тушираме напрежението между двете страни. Кметът на Стедена предложи на “МАБА-Строй”, ако е възможно, да се асфалтира за тяхна сметка 7-километровата отсечка от пътя от Кралевски път до Студена, който сега е покрит с паваж. Представители на фирмета отговориха, че е възможно. Ние ще предложим на всички фирми, които имат разрешена концесия да се обединят и да се помогнат на Студена да се решат социално-икономически проблеми. Там няма изградена канализация, пътищата са разбити, съществува безработица и всички тези въпроси могат да бъдат решени от концесионерите. На вчерашната среща възникна идеята да се провери законовата възможност да се образува съвместно акционерно дружество между концесионери и представители на Студена. Ние, като областна управа, ще направим всичко възможно, жителите на село Студена да имат реална полза от допускането на фирми до розработването на кариерите в тяхното землище, допълни Иван Стоицев.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система