Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.03.2006 г.
Освободиха управителя на Перник инвест
Задържаха със 7000 лв рушвет пернишки топследователки
Освободиха управителя на Перник инвест
Любомира ПЕЛОВА
   След оживени спорове, вчера пернишките общински съветници в крайна сметка взеха решение и освободиха управителя на общинското дружество “Перник Инвест” Никола Василев. На управленския пост той се задържа само 16 месеца. Длъжността Василев напуска по искане на група общински съветници заради лошо администриране и стопанско управление на фирмата. В минипарламента бе внесена и декларация на настоящи и бивши работещи в “Перник Инвест”, които категорично се разграничиха от стила и действията на своя управител. Според тях вместо да стибилизира финансовото състояние на общинското дружество, той се е погрижил единствено за своите интереси. Пет от общо деветте служители на фирмата, сред които и диабетно болна са били освободени по време на 16-месечното му управление, бе цитирано на вчерашното заседание на Общинския съвет. Уволнявайки служители в дружеството, Василев си е позволил да назначи като доверено лице в “Перник Инвест” собствената си съпруга Елена Василева и да я награждава многократно за добре свършена работа.
Съветниците поискаха и гласуваха оставката на управителя на общинското търговско дружество и заради лошите му икономически показатели. Минипарламента обаче не го освобождава от отговорност, гласи взетото вчера решение.
Три бяха кандидатурите, издигнати за временно изпълняващ длъжността - на специалистите от “Перник Инвест” Руслан Димитров, Велин Стоилков, Тодор Миланов и Венета Ангелова и общинския съветник от Коалиция за България Делка Георгиева, която си направи отвод. След заседание на Председателския съвет с 27 гласа “за” за ВрИД управител бе избран Тодор Миланов - строителен техник с полувисше образование. Комисията по териториалното устройство трябва да подготви условията за обявяване на конкурс за титуляр за длъжността, реши още вчерашната сесия.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система