Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 31.05.2006 г.
Пари се дават само за свършена работа, а не за заплати!
Депутат и кмет си "говорят" чрез медии
Пари се дават само за свършена работа, а не за заплати!
Любомира ПЕЛОВА
   Управителят на пернишката общинска фирма "Комуналстрой" инж.Цветан Андронов не само управлява некадърно дружеството, но си позволява да тиражира неистини в публичното пространство, заяви вчера кметът на Перник Антоанета Георгиева по повод заканата на фирмения бос да спре събирането и извозването на битовите отпадъци в града. Според него, общинската администрация му дължи 1,3 милиона лв за извършени дейности, връзва му ръцете да си изпълнява задълженията както трябва, превеждайки му по-ниски от регламентираните в договора с кметството суми. Вместо 130 000 лв за май, той е получил само 90 000 лв. Точно толкова е фонд работна заплата в дружеството, в което работят около 250 роми. Така за почистването на сметта в града реално пари не остават. Управителят на "Комуналстрой" обвини общинската управа, че се опитва да докара фирмата до фалит, за да предостави дейността й на частното дружество "Стройинженеринг 94", на което е възложила вече почистването на селата от района.
Според градоначалника обаче картината е друга. Въпросните 130 000 лв, за които претендира Андронов, включват парите за зимното поддържане, което отдавна е приключило. Без тях месечно фирмата трябва да получава по 110 000 лв. За немърлива работа дружеството има и 20 процента наказателна санкция, така че "Комуналстрой" е получил точно толкова, колкото му се полага. Това че фонд "Работна заплата" в дружеството е 90 000 лв е проблем на управителя му. Той е този, който трябва да си направи точна равносметка на персонала и на полагащите се за /не/свършената работа възнаграждения на персонала. Общината дава пари за дейност, а не за заплати и ако някой си прави друга сметка, това няма да се случи, е категорична инж.Георгиева.
Колкото до задълженията на общинската администрация към фирмата, там думата ще има съдът, бе нейният лаконичен коментар. Факт е обаче, че Перник, тъне в мръсотия, боклуци преливат от неизвозени койнтейнери и бобри.
Зам.-кметът по строителството инж.Любомир Тасев припомни, че фирмата не изпълнява и друго фиксирано в договора между нея и общината задължение - да представя ежемесечни предварителени графици за работата си. Ако общинското дружество наистина откаже да чисти града, няма да позволим областният център да се превърне в потенциално огнище на зарази. Ще намерим резервен вариант да осигурим нормална обстановка за перничани, така че те да не страдат от нечия неспособност да си свърши работата както трябва, заяви инж.Георгиева.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система