Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.06.2006 г.
Най-модерната линейка у нас получи белодробната болница
Полицията готова с охраната на събора в Стрезимировци
Три пернишки училища ще се включат в проект на МОН
Най-модерната линейка у нас получи белодробната болница
Юлия КУЛИНСКА
   Нова линейка, която отговаря на европейските стандарти 1789, дариха вчера членовете на Сдружение "Съюз за Перник" на белодробната болница в града ни. Подаръкът получи директорът на здравното заведение д-р Георги Драганов. Придобивката е на стойност 28 хиляди лева. На връчването на дарението пристваха организационният секретар Димитър Колев и много членове на структурата.
Ние сме безкрайно благодарни на членовете на Сдружението "Съюз за Перник". Считам, че дарението се не бива да се оцунява само като стойност, но по-важно е, че цената му се измерва не само в пари, а и в това, че по този начин се помага на пациентите, преминаващи през нашата болница. Годишно те са над 2 500 души. Ще сключим договор за превоз и специализиран транспорт на пациенти от Профилакториума. По този начин ще бъдат обслужени още 3 000 пациенти. По този начин дарението има годишен ефект върху около 6 000 перничани. Линейката е с вградена кислородна и аспирационна система тип" Дрегер",която е възможно най-добрата за санитарни автомобили, каза д-р Драганов. Автомобилът разполага със специална носилка с хидравлика, позволяваща промяна на положението на пациента според състоянието му. Има и допълнително оборудване, включващо 8 сгъваеми носилки и консумативи, включващи катетри, спринцовки, игли, специални ножици за разрязване на колани при инциденти и пътни произшествия. Линейката е с изведени контакти за допълнителни възможности за включване на апаратура, така, че може да се вкючи дефибрилатор, кардиограф, монитор или друго, каквото е необходимо. Нивото на оборудване е на много високо ниво. Считам , че постъпката на членовете на "Съюз за Перник" е изключително благородно. Преди векове на такива жестове са били способни само рицарите. Затова аз много се радвам, че сружението направи това дарение, защото то връща надеждата, че се появява нещо ново, нещо хубаво, добро за града ни и ако линейката е събитието на годината за болницата ни, защото това е най-голямато дарение, което сме получавали, то считам, че събитието на годината за града и създаването на "Съюз за Перник". Подобно дарение в страната ни е направено само в Пловдив и с подобни линейки разполага само Военна академия, но нашата е най-добрата. Инициативата и организацията за дарението е на Антон Костадинов, президент на "Сами М", който е член на УС на "Съюз за Перник", както и на всички хора на бизнеса от сдружението, каза директорът на здравното заведение д-р Георги Драганов.
Днес е много хубав ден за белодробната болница. Връчихме едно много голямо дарение, каквото като сотйност никога не е правено на здравното заведение. Водени от грижата за здравето на перничани, ние взехме решението за доставянето на линейката. Това стана по предложение на д-р Георги Драганов и ние имаме неговите уверения, че автомобилът ще обслужва и пациенти на Профилакториума. По този начин много добре оборудваната линейка ще помага на много перничани, каза организационният секретар на "Съюз за Перник" Димитър Колев.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система