Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.06.2002 г.
Синдикатите скандализираха парите по ФАР в Пернишко
Хексан избухна в Лимонадената
Еврорезилът тръгна
500 седмокласници подали заявления досега
Ветеринари съветват да не купуваме евтини колбаси
Синдикатите скандализираха парите по ФАР в Пернишко
Бистра ТОРЛАКОВА
   Изключително критична дискусия се заформи вчера на поредното заседание на комисията по заетостта в Областта, съобщи зам.-областният управител Методи Петров.
Пред представителите на Европейската сметна палата Оси Лоцко и Яник Мари и Мая Милойкова от Българската сметна палата били коментирани проектите, финансирани по пилотния проект на Програма ФАР за Пернишкия регион. Това, от което са се интересували европейските емисари, е била информацията за начина на образуване на комисиите за оценки на минипроектите, ролята на Регионалния съвет по заетостта и съответните прозрачни действия на управляващите. Дискусията е била много открита и с доста повишен градус, за което основен принос имали представителите на двата синдиката - Наташа Лозанова от КНСБ и Любомир Жотев от “Подкрепа”. Г-жа Лозанова се изказала доста критично по отношение на прозрачността, както и по оценката на класиралите се минипроекти в региона. Г-н Жотев също е изразил мнение, че при оценките на проектите е имало пропуски. На противоположно мнение обаче били зам.-кметът на Община Перник Велко Горолов, председателката на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Павлова и шефът на Регионалния бизнес-център Симеон Илиев. Реална информация за безработицата в Перник поднесли от Бюрото по труда и от статистиката.
Може и да е имало пропуски, както и лобизъм, каза г-н Петров, но няма логика всичко да е опръскано с черна боя. Над 600 души по пилотния проект за Пернишкия регион са вече преквалифицирани, открити са и нови работни места, въпреки че на този етап са недостатъчни, а общините са се снабдили с компютърна техника със средства по ФАР.
В резултат на разразилия се вчера скандал сега еврокомисарите щели да преразгледат цялата документация по двата етапа на пилотния проект /в първия са 16, а във втория - 25 минипроекта/, ще направят посещения по техен избор на вече реализирани и стартирали проекти, а освен това представителите на Европейската сметна палата поискали да им бъде предоставена и писмена оценка на пилотния проект. Ако се докаже, че пари, дошли тук по Програма ФАР не са отишли по предназначение, въпросът може да бъде скандализиран и за него да разберат чак в Европа, сподели притеснен зам.-областният управител. Дано това да не се случи, защото ще означава врътване на кранчето за нашия регион. В този смисъл г-н Петров недоумяваше как е възможно сами да вървим против интересите си.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система