Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.08.2006 г.
Българският посланик в Англия гостува на "Добро сърце"
Спрете нелегалният бизнес с кюмюр, за да няма нови жертви
Българският посланик в Англия гостува на "Добро сърце"
Любомира ПЕЛОВА
   Българският посланик във Великобритания Лъчезар Матев и съпругата му Бисерка Матева, придружени от зам.-председателя на Общинския съвет Васил Михайлов, вчера бяха гости на пернишкия Общински дом за деца с увреждания "Добро сърце".
Със сърдечното българско "Добре дошли!" ги посрещна директорката на социалното заведение Валя Ангелова.
Радвам се, че във ваше лице имаме вече токлова добри приятели. Благодаря ви, че чрез вас Лондон вече знае за нашия дом и възпитаниците ни, които са изключително талантливи и от тяхно име и от името и на семействата им ви благодаря, посрещна своите скъпи гости Ангелова.
Посланик Матев похвали работата на нашия дом и заяви, че той е един от от отличните примери как се работи с децата с увреждания, как се прави рехабилитацията им, за да се извърви целият сложен път от подобен дом, в който се работи целодневно с малчугани с проблеми до настаняването им в приемни семейства, когато те вече са готови за това.
Посланик Матев и съпругата му споделиха възхищението си и от отличното представяне на възпитаниците на "Добро сърце" на лондонското изложение в началото на годината. Там малките перничани от дома откриха свой щанд, на който бяха изложени изработените от тях красиво керамично пано и керамични плочки с монтирани на тях апликации от различни материали. Голяма част от творбите са вече продадени, останалите красят кабинета на посланика в Лондон. Те ще бъдат включени в бъдещи изложения. Средствата от продажбите ще бъдат използвани за нуждите на домове като пернишкия, в които се работи за социализацията на деца с проблеми.
Именно на малките перничани се дължи специалното внимание, отделено на българското представяне от страна на принцеса Александра, уточни посланик Матев. Сега Бъкингам знае за пернишкия дом "Добро сърце". Моята и на съпругата ми лична амбиция е да превърнем тези първоначални контакти в трайна традиция, в трайно взаимно подпомагане. Ще се опитаме да мобилизираме повече британски организации, занимаващи се с благотворителна дейност, каквито са Ротари клубовете например,за да ви помогне и по-нататък да развивате добрите идеи, които виждам, че имате тук. Отстрани, от Лондон се вижда най-добре фантастичното сътрудничество, което имате с Общинския съвет, каза още посланикът. Той обеща съдействие за реализиране на най-новите идеи на ръководството на "Добро сърце".
По-късно дипломатът се срещна и с кмета на Перник инж.Антоанета Георгиева, с която сподели впечатленията си от социалната институция, на която бе гост и обсъди с пернишкия градоначалник възможностите за бъдещи контакти и сътрудничество между Перник и регион от Албион. Според него най-близо до нас е Южен Уелс. Може би най-новият партньор на Перник ще е Кардиф, но всичко е въпрос на бъдещи срещи и уточнения. Вчера бе направена само първата стъпка на едно бъдещо партньорство.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система