Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.09.2006 г.
Тласкат "Тролейбусен транспорт" към умишлен фалит?
Шофьор, убил колега на пътя, наказан само с пробация
Тласкат "Тролейбусен транспорт" към умишлен фалит?
Любомира ПЕЛОВА
   По 2000 лв минимум са загубите, които общинското дружество "Тролейбусен транспорт" понася всеки ден, в който возилата му стоят в депото. Паричните загуби са изключителено сериозни, но проблемът със спрения ток на фирмата има и други, социално-психологически измерения, твърди управителят на общинското предприятие инж.Тодор Цветанов.
Напрежението сред работещите в "Тролейбусни превози" се нагнетява с всеки изминал ден, тъй като принудителният престой се отразява върху възнагражденията им. Ако проблемът не намери решение, те заплашват с протестни действия пред сградата на общинската и областната управа. Според инж.Цветанов спирането на електровозилата се отразява негативно и върху отношението на гражданите към фирмата, у тях се формира становище, че не могат да разчитат на нея.
Някой има интерес единственият екологично чист и евтин транспорт, който не зависи от скока в цените на горивата, да бъде доведен умишлено до фалит, смята шефът на транспортното дружество. Ако тролеите спрат да обслужват двете най-натоварени линии - до кварталите Изток и Тева, шансът да бъдат задоволени всички претенции на останалите превозвачи, които ще заемат нишата на електротранспорта, е реален, твърди инж.Цветанов. Ако най-мрачната му прогоноза се сбъдне, цените на билетите за вътрешноградските линии веднага ще скочат драстично.Сега "Тролейбусни превози" ги задържа на едни поносими най-вече за пенсионери, ченици и социално-слаби перничани,стойности.
В понеделник с проблема на общинското дружество е била запозната народната представителка Росица Янакиева, Ненко Темелков също е обещал да се опита да помогне. Вчера със ситуацията се е ангажирало и регионалното ръководство на КНСБ, уточни инж.Цветанов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система