Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.11.2006 г.
Пожар унищожи Киноцентъра край пернишкото село Рударци
Промоция на марков алкохол, пури и пурета прави "Апис - М"
Пожар унищожи Киноцентъра край пернишкото село Рударци
Илияна ИВАНОВА
   Киноцентърът над пернишкото село Рударци бе изпепелен призори вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Най-вероятната причина за инцидента, по която полицията работи засега, е умисъл. Проверяват се и други версии.
Огънят лумнал малко след 6 часа вчера. Жителите на курортното село Рударци забелязали призори, че на площадката, където са снимани няколко чуждестранни продукции, се извиват пламъци с височина по няколко метра. Според свидетели е горяло от всички страни. Само за час огънят е погълнал старинните замъци и крепости, изградени на площ от 3 декара. Декорите са били изработени от дърво, картон и пластмаса и затова се възпламенявали бързо и лесно. Гъстият дим, който се е извивал над местността, е бил забелязан и от високите етажи на сградите в областния град. Пушекът е видян към 6.30 часа и от дежурния по областен съвет в Община Перник, който бил на 14-тия етаж по това време. Служителят от администрацията е един от многото граждани, подали сигнал в противопожарната служба.
Три противопожарни автомобила с 10 огнеборци са били изпратени да гасят стихията, заемаща площ от 3 дка. Благодарение на бързата си намеса екипите успели да спасят намиращите се наблизо два строителни фургона, багер и горими навеси. Спасена е и намиращата се наблизо дъбова гора, която също е била застрашена от огъня. На мястото са пристигнали и водоноски на фирма "Комуналстрой", но до използването им не се е стигнало.
През последните шест години в района на курортното село големи европейски и американски компании снимаха кадри за филмовите си продукции. Стотици перничани са участвали като статисти при заснемането на масовите сцени. Площадката бе използвана като декор за части от филмите "Цезар", "Версенжеторикс" и други. Последната лента, заснета тук, "Изчезналата колония" на американската компания "UFO". Главната роля в продукцията е поверена на Ейдриян Пол, познат на българската публика с участието си в култовата поредица "Шотландски боец". Снимките там приключиха в края на месец септември и след това започнал демонтаж на декорите. Според неофициална информация декорите са на "Нимар студио".
Въпреки големия терен, който е бил обхванал, пожарът е потушен до 9 часа. След това пожарникарите останаха, за да наблюдават терена, поради опасността от ново възпламеняване. Липсваха служители на киноцентъра. В една от постройките с надпис "Охрана" имаше неколцина мъже, които обаче заявиха, че не са "никакви". Пуста беше и къщурката с надпис: "Зло куче".
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система