Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.06.2002 г.
Немци вземат грижи за болницата
Пълна мистерия около обезглавения труп
Бомба взриви празен гараж
Провериха мандрите, нарушения няма
Немци вземат грижи за болницата
Яна ТОДОРОВА
   Българо-немската фирма “Дусман” ще поеме чистенето на Многопрофилната болница за активно лечение “Рахила Ангелова” и осигуряването на храната за персонала и пациентите най-вероятно от 1 юли, съобщи директорът д-р Асен Асенов. Предстои до дни подписването на договора да стане факт. След това здравното заведение ще се освободи почти напълно от помощния персонал, част от който ще бъде нает от “Дусман”. Фирмата ще извършва и поддръжката на парната инсталация. Парцалите на санитарките пък ще бъдат заменени от машини, които ще гарантират по-високо качество. Сега работят много санитари, а чисто не се вижда. Едно е да е мокро, а съвсем друго - да е чисто, каза д-р Асенов.
Храната пък ще се кара от столицата в специални термофори, и в които ястието изтива с един градус за един час. Така от София до Перник гозбите ще идват добре затоплени. На всяка от баките ще има надпис за кое отделение е приготвена храната и колко порции съдържа. Самите порции пък ще бъдат разпредяни от старшите сестри. Поръчките ще се правят с един ден предварително. С новата форма храна вече ще бъде осигурявана и на персонала по Наредба 8. Съгласно нея специална храна трябва да се дава на работещите в рентгеновото отделение. Досега вместо ястия, работещите там са получавали купони, което е нарушение на изискването.
Храната ще се дава срещу заплащане по предварителен ценоразпис. Колкото повече порции се поръчват, толкова по-евтино ще струва тя. От “Дусман” водели в момента преговори с “Профилакторума” и Специализираната болница за белодробни болести. Ако се стигне до споразумение, има вероятност фирмата да орагнизира кухня-майка и на територията на Перник, вместо да кара храната от Горна баня.
Около 35 хил.лева ще струва на МБАЛ “Рахила Ангелова” услугата от българо-немското дружество. Разчетите показват, че за тези дейности и фонд работна заплата за персонала, болницата е харчела и досега горе-долу толкова. Разликата е в качеството, което ще се постигне. Тази фирма вече се е утвърдила. Тя има договор с болницата в Горна баня, с клиниката на Чирков и отел “Хилтън”.
Освен това договорът ще даде възможност в болницата да бъдат осъществени предвидените 15%-ни съкращения. Максимално ще бъде намален броят на санитарите, които сега са към 140. Ще останат само толкова, колкото са необходими за обслужването на специализираните помещения - операционни, стерилизационна и т.н., където представители на фирмата няма да имат достъп. От”Дусман” са обещали да наемат хора, които и досега са работили в Многопрофилната болница. Те ще ангажират 4 или 5 души от кухнята, между 10 и 15 за поддръжката и към 35 санитари за почистването. Засега все още не е ясно каква ще бъде точната бройка на хората от помощния персонал, които ще бъдат съкратени.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система