Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.11.2006 г.
Немска фондация проявява инвестиционен интерес към Перник
Болницата определи тарифи за прегледи по желание
Нов център ще полага грижи за възрастни хора с увреждания
Немска фондация проявява инвестиционен интерес към Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Представители на немската фондация "Щайнбайс груп" и областния управител Иван Димитров на специална среща вчера обсъждаха възможностите за инвестиции в инфраструктурни обекти в Пернишки регион.
Фондацията е инвестиционна организация, която финансира проекти в пътната инфраструктура, водоснабдяването и канализацията, влага средства и в проекти, свързани с повишаване на енергийната ефективност.
През последните две години "Щайнбайс" е предложила над 200 милиона евро за инвестиции в България, които за съжаление са останали неусвоени, стана ясно на вчерашната среща. Немската фондация осигурява половината от стойността на всеки проект, поставяйки изричното условие останалите 50 процента да бъдат гарантирани от партньорската страна. "Щайнбайс груп" е готова да си партнира както с държавни структури, така и с отделни общини и дори с частни предприемачи.
Перник е обект на особен интерес от страна на немската фондация, готова да инвестира в региона, е мнението на ръководителя на фонда на "Щайнбайс груп" за България проф.Л.Гайдарски.
Областният управител Иван Димитров вчера е запознал гостите с дългосрочната стратегия за развитие на целия регион и с възможностите, които предоставя той за бъдещи инвестиции. Договорена е вече среща и с президента на немската фондация Хаинз Транш, на която ще бъдат уточнени всички детайли по проектите, начините и формите на финансиране, гаранциите и възможното възвръщане на инвестициите, уточниха от областната администрация.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система