Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.11.2006 г.
Домът за възрастни хора с увреждания отвори официално вратите си
Почерпени перничани си правят купон с обаждания на тел. 166
Домът за възрастни хора с увреждания отвори официално вратите си
Станислава БОЯНОВА
   С тържествен водосвет беше официално открит вчера Дневния център за възрастни хора с увреждания. Той бе отслужен в двора на сградата от поп Васил. На тържеството присъстваха кметът на Община Перник Антоанета Георгиева, заместник-кметът Зоя Асенова, заместник-председателят на ОбС Васил Михайлов, директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Лидя Такева, представители на Асоциацията за лица с интелектуални затруднения "Вяра, Надежда, Любов", хора с увреждания и техните близки.
Това е дракоценно дело за нашите скъпи деца, хора братя и сестри, които ще намерят начин да изяват своите способности и умения. То заслужава поклон и съм щастлив, че съм сред вас, каза на освещаването поп Васил.
Мисията на центъра е да осигурява включваща, приемаща и стимулираща развитието среда за лицата с увреждания над 18 години, каза неговия директор Ангел Донев. Той ще насърчава и подкрепя социалното, емоционалното и културното развитие на всеки клиент, като доказателство на това, че всеки човек може да развие потенциала си и да бъде ценен участник в живота на общността. Община Перник направи каквото е необходимо за ремонта и модерното обзавеждане на тази сграда. От името на екипа, който ще работи тук искам да ви уверя, че ще направим това което е необходимо, за да предоставим една съвременна европейска услуга, допълни Донев.
Когато нещо искаш и години наред се опитваш то да се случи в деня на неговото откриване установяваш, че всякаш имаш празнота, защото толкова много си го мечтал и си се ядосвал на вякакви видове безумни пречки, каза на откриването кметът Антоанета Георгиева. Днес сме свидетели на реализацията на една мечта, която мина и първи клас на обучение и вече е в напреднала може би десет годишна фаза на нейната реализация. Хубавото, е че се преборихме като начало с идеята това да се развива и напред във времето, защото за никого не е тайна, че българското общество е длъжник на хората с увреждания. Сякаш се правим, че не забелязваме, че съществува този проблем и все още тържествено откриваме такива домове, които би следвало да бъдат нещо съвсем нормално в нашия живот. Надявам се, че години напред без значение каква ще бъде общинската управа в Перник, това което днес ние поставяме като начало ще се развива и ще продължава да се приема като нещо което е нормално да се случва, сподели Георгиева. Пожелавам успех и се надявам искренно, че хората които сме се събрали не само няма да забравим обещанието си вътрешно да работим за дневния център, а ще направим така, че той да има и много, много приятели, за да го доразвием, допълни Георгиева.
Капацитетът на Дневния център е 36 места и се намира в сградата на бившото помощно училище "Йордан Йовков". Клиентите ще са разделени на три групи от 12 човека, взависимост от възрастта и уменията. Лицата, които желаят да ползват услугата, подават писменно молба и декларация до Дирекция "Социално подпомагане". Екипът, който ще работи в центъра ще включва - психолог, социални работници, трудотерапевти, рехабилитатор, медецински сестри, санитари. Дневният център разработва инидивидуална програма, която включва - ежедневни дейности, здравни дейности, рехабилитационни дейности, арттерапия, трудотерапия и социални дейности.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система