Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 04.12.2006 г.
С 13 години решетки наказаха шофьор, убил жестоко клошар
Съюзът на инвалидите отчете спорна година
С 13 години решетки наказаха шофьор, убил жестоко клошар
Любомира ПЕЛОВА
   Пернишкият окръжен съд наказа с 13 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване 31-годишният Иво Милчов от брезнишкото село Ноевци. Присъдата е за умишлено причинената смърт, при това по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.
Тя е една от най-тежките, налагани от служителите на Темида през последните три години. Изключителната строгост на магистратите е заради безхаберието на ноевчанина, демонстрирано при пътния инцидент, при който жертвата - 44-годишния клошар от Оряхово Емил Здравков бе влачен от автомобила на Иво над 500 метра. Според представителите на прокуратурата, у ноевчанина липсва критично отношение към случилото се, което представлява изключително висока степен на опасност у извършителя и самото деяние. Катастрофата стана в края на ноември 2005 година. Малко преди 20 часа неизправният "Форд Ескорт" на Иво блъснал пешеходеца близо да стария ТЕЦ "Перник" и го повлякъл. Граждани, забелязали ПТП-то започнали да крещят след шофьора да спре, защото под возилото има човек. Пред очите на ужасените свидетели ноевчанинът надул газта и продължил. Едва след близо 500 метра тялото на Здравков се откачило. По асфалта и по колата останали часати от дрехите, скалпа и тялото му. 44-годишният пришълец е откаран в тежка кома в Пернишката болница, където умира два часа по-късно. Според патоанатомите, смъртта е настъпила по особено мъчителен за жертвата начин - липсавала е част от черепа на тила, тялото и по-сепциално гръдният кош са били направо смазани, мозъчният кръвоизлив е бил изключително тежък. Медиците твърдят, че въпреки всичко, макар и минимален, шанс да бъде спасен животът на пришълеца е имало, ако веднага му е оказана лекарска помощ. Вместо още при удара да спре незабавно и да повика линейка, Милчов побягнал от мястото на инцидента, влачейки под колата пешеходеца. От допълнителните травми, особено тези в обрластта на главата, смъртта е настъпила по изключително мъчителен за жертвата начин.
По време на съдебните заседания, приятели на 31-годишния Милчев твърдяха упорито, че в деня на катастрофата фордът цял ден бил в селото и Иво заедно с близки се опитал да го ремонтира, а към 20 часа се намирал в заведение в Брезник. Събраните по време на досъдебното и съдебно произовдство обаче ги обориха категорично и доказаха по безспорен начин вината на Милчов, който и пред съда твърдеше, че е невинен и не показа признаци на каквото и да било разкаяние. Решението на Пернишкия Окръжен съд не е окончателно и ноевчанинът вероятно ще я оспорва пред Софийски апелативен съд.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система