Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.12.2006 г.
Чиновнически далавери са на път да препънат старта на аутобан "Люлин"
Пневмония уби 7-годишно дете
Чиновнически далавери са на път да препънат старта на аутобан "Люлин"
Юлия КУЛИНСКА
   Договорът за строителството на най-скъпата магистрала у нас "Люлин" е на път отново да бъде преработен. От фонд "Републиканска пътна инфраструктура" са препоръчали договорът за строителен надзор да бъде сключен не с фирмата, спечелила първото място, а с компанията, класирала се на второ място, съобщи достоверен източник от държавното ведомство. Предложението е адресирано до новия шеф на европейската делегация у нас Майкъл Хъмфрис и е получено от него преди 2 седмици. Практиката при подобни разминавания в мненията на министреството и на тръжната комисия, Еврокомисията да върне обратно за преразглеждане и за ново мнение. Втората класирана фирма за строителния надзор е консирциум "Луиз Бергер" съвместно с английска компания, която сега осъществува строителния надзор на реконструкцията на магистрален път Е-79. Очаква се това да стане до дни, коментират представители на фонда у нас. Срокът за първата копка на аутобана изтече на 1 септември 2006-та. Бюджетът за строителния надзор е 7,5 млн. евро.
Мотивите за промяната, изложени от шефа на фонд "Репуликанска пътна инфраструктура" са, че класираната на първо място френска фирма няма да може да се справи със задачата си и причината за това били, че част от нейните експерти имали големи други ангажименти. Проблеми имало и с отчуждаването на терени, които ще "погълне" магистрала "Люлин", обезщетението за които се бавело.
Аутобанът е част от коридор № 4, който е по направление Видин-София-Кулата и свързва околовръстния път на столицата със селата Мало и Голямо Бучино и пътен възел "Църква". По дължината на "Люлин", която е 19 км, ще бъдат изградени 3 тунела с обща дължина 1,29 км, близо 6 км виадукти, три пътни възела и 670 м укрепителни стени. Общият бюджет за изграждането на магистралата са 148,45 млн. евро, от които 111,38 млн. са безвъзмездно осигурени по Програма ИСПА, а останалите ще бъдат дадени от републиканския бюджет. Надпреварата за изграждането на "Люлин" беше спечелена от турския консирциум "Мапа-Менгиз", който предложи оферта от 137,38 млн. евро.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система