Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.01.2007 г.
Епидемичен взрив на заушка обяви РИОКОЗ
Звонци и чанове ечаха за здраве и берекет в Пернишко
Епидемичен взрив на заушка обяви РИОКОЗ
Илияна ИВАНОВА
   РИОКОЗ обяви епидемично разпространение на заушка в Перник. Само от началото на месец ноември миналата година досега в областния град са регистрирани 94 случая, съобщи д-р Стаменова, директор на дирекция "НЗБ" в инспекцията.
Взривът е отчетен през ноември, когато в града били засечени 32 болни лица. Други 35 заболели през декември. Статистиката сочи, че това са предимно контактни лица на заразените от предходния месец. През цялата година са регистрирани 86 случая на болестта, като 78% от тях са в последните два месеца на годината. Нови 27 случая са отчетени само от 1 до 11 януари. Така от началото на миналата година досега болните стават 113.
71 от тях са мъже, като 34 са на възраст между 15 и 19 години, а 8 - от 5 до 14 години, които ходят на училище или в детска градина. 29 от заболелите са мъже над 20 години. 63% от тях са младежи или мъже в извън имунизационна възраст, за които няма данни да са били ваксинирани срещу заразата.
При 36 от заразените са настъпили усложнения и затова са били приети в стационара. Най-често положението на пациента се утожнява с настъпването на заушков орхит и панкреатит. Тежките случаи са били приемани в Инфекциозните отделение на МБАЛ "Рахила Ангелова" и СБАЛИПБ - София.
На всички регистрирани до момента заболели са проведени епидемиологични проучвания. Болните са карантинирани в дома си, а тези с усложнения - хоспитализирани за стационарно лечение до изчезване на симптомите.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система