Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.01.2007 г.
Удължиха грипната ваканция до четвъртък заради много болни
Със 100 лева на квадрат поскъпнаха панелките
Удължиха грипната ваканция до четвъртък заради много болни
Илияна ИВАНОВА
   Удължават до четвъртък грипната ваканция в Община Перник заради високия брой инфектирани и през последните дни, съобщи началникът на РИО на МОН в Перник Ваня Ангелова. По данни на РИОКОЗ - Перник през миналата седмица заболеваемостта е била 299,77 на 10 000 души население. Това показва, че въпреки предприетите мерки епидемичните стойности са запазени. 44% от инфектираните са в детска и училищна възраст. Затова от Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания препоръчаха на РИО на МОН временното прекратяване на учебните занятия на територията на Община Перник да бъде удължено до 31 януари включително. В грипна ваканция са и учениците от Радомир и Трън, както и тези от едно училище в Брезник. Вчера кметовете на общините Радомир и Трън са изпратили доклади до РИО на МОН в Перник с настояване за отмяна на учебните занятия, тъй като присъстващите ученици са под 30%. В Ковачевци и Земен училищните занятия бяха възобновени от вчера.
Продължава да е валидна забраната за струпване на много хора на едно място. В тази връзка до прекратяването на епидемията са отменени всички мероприятия, при които има събиране в закрити помещения. Забранени са свижданията в болниците, детските и женските консултации, плановите операции.
По данни на лечебните заведения за извънболнична помощ регистрираните през периода усложнения в следствие на остри респираторни инфекции са 80. При 68% от случаите се касае за вирусни пневмонии. Само в Многопрофилната болница за активно лечение в Перник "Рахила Ангелова" през миналата седмица са хоспитализирани 44 болни с пневмония, половината от тях са деца. От РИОКОЗ - Перник информираха, че в периода от 22 до 28 януари е организирано транспортирането на 40 проби на болни с усложнения до лабораторията "Грип и ОРЗ" на Националния център за заразни и паразитни болести в София. Там диагнозата грип е серологично потвърдена.
Инфекционистите от Министерството на здравеопазването прогнозират, че грипът в Югозападна България ще затихне в средата на месец февруари.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система