Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.02.2007 г.
Големият Георги Русев откри кампанията "Изкуство за изкуството"
Нормотворци правят калпави закони, после се сърдят на прокуратурата
Големият Георги Русев откри кампанията "Изкуство за изкуството"
Станислава БОЯНОВА
   1036 лева бяха събрани по време на първата проява от кампанията "Изкуство за изкуството", която се проведе завечера в Двореца на културата. В инициативата за набиране на средства за възстановяване на изгорялата сцена се включи и актьорът Георги Русев, който е най-дългогодишният директор на пернишкия храм на Мелпомена. Той представи пред почитателите си от областния град книгата си "Мечтата ми", която я е писал преди 10 години. В нея той е направил един поглед на българския тетатър през годините, в които той е работил. В книгата си един от най-обичаните български актьори е разказал увлекателно и за онези години от живота му, свързани с пернишкия театър. Публиката от ценители и приятели на Георги Русев се докосна до изкуството му и чрез мултимедиен продукт на негов моноспектакъл "Последният живот".
С това изненадите не приключиха. По-късно актьорите Ангел Ангелов, Илия Божилов и Добри Добрев прочетоха фрагменти от книгата, а над 150 екземпляра от изданието пък бяха раздадени с автограф на гостите.
Театралният живот в Перник води началото си от любителските вечеринки в минното читалище, каза Георги Русев. Първата трупа е сформирана през 1919 година. Първият театър е бил направен от дърво и измазан с кал. В него е гостувал Московският художествен театър, който е най-големият в света. Пернишкият театър е носител на редица награди от районни и национални прегледи, припомни още Русев.
Срещата с големия български актьор бе организирана от Гражданско сдружение "Феникс 2006" и със съдействието на областната и общинска администрация, ОДТ "Боян Дановски" и ОК "Двореца на културата. На нея присъстваше целият политически и културен елит на Перник. Кметът на Община Перник връчи за спомен на актьора сурвакарска маска, която да го пази от злите сили.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система