Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.02.2007 г.
Френската мотриса Дезиро ще ни вози до София
Сервират алкохол на деца, институциите траят
Френската мотриса Дезиро ще ни вози до София
Симеон БОГДАНОВ
   Министерството на транспорта ще закупи 40 френски мотриси "Дезиро", като се надяваме поне 7-8 да обслужват Област Перник, това заяви областният управител Иван Димитров на редовна пресконференция вчера. За тази цел е предвидено на територията на областта да се извърши поетапна модернизация на ЖП линията София - Перник - Кулата. Основни параметри са двойна и електрифицирана ЖП линия. Направен е проект на скорост на железния път и съоръженията до 160 км/ч., позволяваща движение на влакове с накланящи се кошове със скорост до 200 км. Изграждане на контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации позволяваща високата скорост. След подобряване на посочените параметри ще се създаде възможност за движение на мотрисите "Дезиро", което ще подобри обслужването на населението на този район. Подготовката на проекта включва инвестиционно проучване, проектиране и ОВОС в часта София - Перник - Радомир на предварителна стойност 3 млн. евро и ще се финансира по програма ИСПА в срок до средата на 2009 г. Предвижда се строителство на предварителна стойнаст от 100 млн. евро да започне до края на 2009 г., и да завърши 2011 г. За подготовка на проекта в частта Радомир - Кулата се предвижда дейностите да започнат 2010 г. и да приключат 2012 г. Предвижда се същинската част на строителството да започне през 2013 г. и да завърши 2017 г.
Областната управа е направила среща с Изпълнителна агенция железопътна администрация с изпълнителен директор Симеон Ананиев, който е наш съгражданин. На тази среща се е създала основа за постоянно дейставаща работна група от специалисти от агенцията и областната управа, която ще заседава един път месечно и ще се решават проблемите възникнали с ЖП обслужването на гражданите и фирмите, корекция на разписания, ремонтите на жп гарите на територията на областта. Работната група ще анализира въпроси свързани със сигурнастта и безопастността на превоза, с подобряване и актуализиране на транспортните схеми в областта за пътнически превози освен с ЖП и с автобуси и маршрутни линии съгласувани с новия график за движение на влаковете.
"Има добри перспективи за развитие на железопътния транспорт. През Област Перник минава един от основните транспортни коридори в страната - транспортен коридор № 4.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система