Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.02.2007 г.
Военното летище в Кондофрей, остава резервен обект на НАТО
Предлагат на Мапа Чингиз "Раянци"
Военното летище в Кондофрей, остава резервен обект на НАТО
Симеон БОГДАНОВ
   Бившето военно летище край радомирското село Гълъбник вероятно ще бъде отдадено на концесия, стана ясно на редовния брифинг на областния управител Иван Димитров миналата седмица. То вече е извадено от системата на Министерство на отбраната и е прехвърлено към Министерството на транспорта и съобщенията, уточни губернаторът. В евентуалния концесионен договор обаче ще съществува специална клауза, която ще гарантира, че ползвателят ще запази предмета му на дейност като резервен обект, който в случай на нужда ще може да бъде ползван за нуждите на НАТО.
Към някогашното военно летище проявяват интерес български и гръцки бизнесмени. То може да бъде използвано като граждански аеропорт за малки самолети, извършващи полети от и към съседни страни. Друга възможна алтернатива е да се използва като тренировъчна база за пилоти и парашутисти.
Летището край Кондофрей е построено през 1966 година върху площ от 3000 декара, а пистата му е дълга 3 км. На него са кацали военни самолети МИГ 23 и МИГ 29, както и транспортните АН 24. Тук са провеждани и учения на страните-членки на бившия Варшавски договор, както и международни състезания по парашутизъм.
Обекът е изключително атрактивен за бъдещите концесионери, тъй като освен базата на бившето военно поделение, има парашутен клуб с модерна столова, хотелска част, складова база за боеприпаси и гаражи. Освен това летището разполага и със собствен самостоятелен водоизточник. Евентуалното му отдаване на концесия ще доведе външни инвеститори в Радомирско, които ще съживят не само Кондофрей, а и съседните села на общината.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система