Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.03.2007 г.
16-годишен апаш гони по брой простъпки "асовете" в бранша
Търсят причинител на пожар в гора
16-годишен апаш гони по брой простъпки "асовете" в бранша
Любомира ПЕЛОВА
   Пернишката Районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 16-годишния Адриан В. В. Роденият през август 1990 година младеж е сред най-проблемните "подопечни" на Детска педагогическа стая. В момента срещу него е повдигнато обвинение за престъпление, извършено късно вечерта на 18 септември 2006 година. Адриан е направил опит да открадне кафе-машина на стойност около 210 лв. Не успял, само защото стопанинът го усетил и го пипнал на местопрестъплението. Към 22 часа потърпевшият чул шум, тропане и няколко силни удара, идващи от прозорец на приземния етаж на дома му. Погледнал и видял как 16-тодишният апаш се опитва да влезе през прозорец в заведението му, намиращо се на партера. Стопанинът веднага слязъл и попитал младежа какво прави в чуждата собственост. Последвал отговор: "Търся къде да пренощувам." Докато разменяли реплики с неканения гост, потърпевшият - свидетел и по делото В.И. забелязал, че е отворен още един прозорец на заведението, а кафе-машината е приготвена за изнасяне на една от масите в салона. Притиснат от фактите, обвиняемият признал пред пристигналите полицаи, че е имал намерение да открадне кафе-машината.
Момчето страда от психическа зависимост от канабис и вероятно е тръгнало да краде, за да си набави пари за дрогата. Води се на отчет в Детска педагогическа стая при 1 РПУ в Перник. От 15 януари 2003 година заради кражба принадлежи към утвърдения криминален контингент. Извършител е и на множество противообществени прояви и престъпления. Спрямо Адриян В. са прилагани множество възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. След извършени кражби му е наложена и най-тежката мярка - настаняване във възпитателно училище-интернат, където трябва да влезе в скоро време. 16-годишният има и две дела за държане на наркотици - първото е за цигара марихуана, второто - за 10 грама "трева". Засега обаче присъда произнесена няма, уточниха от прокуратурата.
Извършената психиатрична експертиза е доказала, че макар и непълнолетен, тийнейджърът е разбирал свойството и значението на деянието и е можел да ръководи постъпките си, уточниха от прокуратурата.
Обвинението, повдигнато срещу него сега, е за кражба, останала недовършена по независещи от обвиняемия причини. Вероятно присъдата ще е по-мека, защото Адриян е бил непълнолетен към момента на деянието.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система