Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.06.2002 г.
Проект ще подпомага малкия и среден бизнес
Днес “кръщават” спортното училище
Мълния порази жена край Радомир
Проект ще подпомага малкия и среден бизнес
Бистра ТОРЛАКОВА
   Регионалният бизнес център вчера представи проект “Устойчива среда за подпомагане развитието на малкия и среден бизнес в Пернишки регион чрез активно включване на безработните в обучение и успешни предприемачески проекти”. На организираната среща в Младежкия дом присъстваха и представители на местната власт в лицето на председателя на Общинския съвет Юрий Драганов и зам.-кмета Велко Горолов. Тук бяха и преподаватели от институти в София, провели курсовете по проекта до момента. Извършено е обучението на 60 души в предприемачески умения, а на този етап завършва курса с 15 души, обучавани като консултанти в малкия и среден бизнес, съобщи ръководителят на проекта Методи Кокаланов. По програма ФАР чрез консултантите е предвидено в проекта създаването на нови работни места. Общо около 20 бизнес проекта предстоят да бъдат разработени, като на първо време 10 от тях ще бъдат финансирани и ще разкрият 30 нови работни места. С този проект, подчерта г-н Кокаланов, искаме да бъдем в помощ на Община Перник при реализиране на бизнес политиката, която е залегнала за изпълнение от 2000-та година насам.
Проектът си поставя амбициозната цел да създаде “среда”, която продължаващо до генерира конкретни мерки за насърчаване на заетостта посредством осигуряването на подкрепа от институции и професионалисти, работещи в тази област и която да активизира участието на група хора, засегнати от затварянето на стоманодобивните и минните предприятия в Пернишкия регион. По този начин им се предоставя възможност за участие в икономическия живот на региона. Разнообразните мерки, предвидени в проекта, включват обучение на предприемачи, обучение и акредитация на консултанти за малки и средни предприятия разработка на проекти за финансиране на новостартиращ бизнес, съдействие за откриване на нови предприятия и др. Включването на Регионалния бизнес център в проекта и участието му в изпълнението на всички планирани дейности е ключов елемент за постигане на устойчивост, както и гаранция за продължаващо въздействие след неговото приключване, каза г-н Кокаланов. Според него проектът ще осъществи професионална стратегия за разпространение и промоциране на добрите практики, като разчита да бъде създаден добър климат за поощряване на предприемачеството в региона.
Малко са общините като Перник в страната, бе подчертано на срещата, които имат ясна визия, ясна стратегия за бъдещето, базирайки се на миналото и на силните и слаби страни, съществуващи в момента на територията на Общината.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система