Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.03.2007 г.
Т. Василев седна на кметския стол и управлява Община Перник за един ден
Проектантско недоглеждане откъсна три села от аутобан "Люлин"
Т. Василев седна на кметския стол и управлява Община Перник за един ден
Юлия КУЛИНСКА
   Вчера Община Перник имаше нов стопанин. Кметът инж. Антоанета Георгиева отстъпи за един ден стола си на дванадесетокласника от Професионалната гимназия по икономика Теодор Василев. Той усвоява тайните на специалността "Счетоводна отчетност". Денят на детско самоуправление се провежда за втора година в Община Перник. "Кметът" Теодор Василев е бил избран за градоначалник от координатора в гимназията Анка Йорданова. Общо 10 средношколника "обсебиха" ключови ръководни места в общинската администрация. Всички Те са ученици по икономика. Десислава Кирилова зае за един ден мястото на зам. кмета Зоя Асенова. Дирекциите по образование, култура, здравеопазване и социални дейности също имаха нови еднодневни шефове.
В разговора ми с г-жа Георгиева се запознах с вътрешните дела на общинската администрация и с дейността и правомощията на ОбС, каза Теодор Василев. Присъствах на заседание на една от постоянните комисии в местния минеипралмент и чух дискусиите във връзка с управелнието на общинската собественост. Обсъждахме с инж. Георгиева най-наболелите проблеми на нашия град и като тандем определихме основните задачи за изпълнение през деня. Според мен най-важния проблем на перничани е свързан с инфраструктурата. Масово жителите му се оплакват от лошото състояние на улиците. Да се надяваме, че в най-скоро време ще се направят неща, които да бъдат от полза на всички. Но за един ден няма да успея да реша този проблем, за който са нужни много пари. Като гражданин подкрепям безрезервно госпожа кмета в желанието й да подобри уславията на живот в Перник и се надявам да срещна разбиране в това отношение и от други перничани. Смятам, че градоначалникът трябва да е специалист в някаква област, въпреки, че той трябва да се занимава и с много други дела, които не са от неговата компетентност. Но смятам, че той най-вече трябва да бъде човек, който да успява да създаде екип. Факт е, че зад всеки един велик и успял човек стоят компетентни хора, които му помагат. Хареса ми да седя на кметския стол, който се оказа доста горещ, но провокацията си заслужава, каза кметът за един ден Теодор Василев.
От разговора си с Теодор стана ясно, че той и младите хора в града ни подкрепят идеята да се инвестира в инфраструктурата, а не в кърпежи, каза инж. Антоанета Георгиева. Това означава да не ремонтираме до безумие всяка година, а чрез кредит да се вземат пари и да се извърши основен ремонт на инфраструктурата. Надявам се да дочакаме момента за реализирането на електронно правителство, в което всички институции като облслужване и като информация са съсредоточени на едно място. По този начин се скъсява времето за обслужване на гражданите. Оказва се, че това, което си говорят администраторите в напреднала възраст, младите хора са го усетили, без да бъдат смачквани от администрацията, обясни пернишкият градоначалник.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система