Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.04.2007 г.
BG звезди пяха на грандиозен концерт за пернишкия храм на Мелпомена
Кален дъжд се изля над Перник и София
BG звезди пяха на грандиозен концерт за пернишкия храм на Мелпомена
Юлия КУЛИНСКА
   Цяла плеяда от български поп звезди озари културния небосклон на Перник в петък. Мария Илиева, Графа, Милена Славова, София, братя Мангасарян, групите "Те" и "Мастило" и актьорът Васил Чушев подариха от сърце на перничани своето изкуство, посветено на спасяването на опожарената сцена на ДТ"Боян Дановски". Всички те участваха в грандиозен Мега спектакъл, който е част от инициативата "Изкуство за изкуството", организирана от Сдружение "Феникс 2006". Известните изпълнетили бяха поканени от перншиката поп певица София, която прие за лична кауза възкрасването от пепелта на изгорелия салон и сцена на храма на Мелпомена.
Концертът беше осъществен с подкрепата на Община Перник в лицето на кметът инж. Антоанета Георгиева, която аплодира прекрасните изпълнения на певците, на зам. кметът Зоя Асенова, на експертите Красимир Янков и Славчо Чанев, както и на цялата общинска администрация. Основен спонсор на изявата е Гражданско сружение "Съюз за Перник" с всички 40 фирми в него. Финансова подкрепа оказа фирма "Стомана индъстри4 АД. Лични средства дари изпълнителният директор на "Топлофикация"АД, много граждани и фирми, които пожелаха анонимност. Много голяма помощ при организарането на концерта оказа ДТ"Боян Дановски" и неговият директор Иво Горчев, както и директорът на Художествена галерия "Любен Гайдаров" Красимир Андреев. Съдействие по осигуряване на сигурността и обществения ред оказа Областна дирекция "Полиция", директорът й комисар Димитър Шереметев, капитан Йордан Василев и всички служители, които бяха включени в охраняването на проявата. Медийни партняори бяха BG радио и пернишката кабелна телевизия. Активно работиха членовете на Общинския младежки съвет и неговия председател Християн Даскалов. В организацията на изявата се включиха и пернишките депутати, както областинят управител Иван Димитров. На организаторите помогнаха и много доброволци, сред които беше осемгодишната Лия. Своя принос имат и всички перничани, които купиха покани и дойдоха да чуят изпълненията на българските звезди.
Идеята за организирането на Мега концерт, какъвто в Перник досега не е провеждан, се роди след заснемането на клипа ми "Сестра на вятъра", който беше реализиран на изгорялата пернишка сцена, каза поп певицата София. Щастлива съм, че успяхме да обединим всички най-популярни български поп звезди и всички те с радост се включиха и подкрепиха проявата. Радвам се, че залата беше пълна, че перничани харесаха концерта и доказагелство за това са бурните им реакции и аплаузи, които разтърсваха залата след всяко изпълнение. Всички ние показахме как творците трябва да се подкрепят, независимо в коя сфера работят,защото театърът в Перник е нашия храм на изкуството. Перничани заслужават той да бъде възстановен, защото неговата е много славна. Десетки велики режисьори и талантливи български актьори са били на сцената му и не са малки софиянци, които са идвали в Перник, за да гледат постановки на нашия театър. На всички ни е ясно, че чрез културни изяви няма да се събере необходимата сума, с която да бъде възстановена сцената, но ние искаме да провокираме паметта на всички българи и в частност на жителите на нашия град да не зябряват, че театърат ни е осиротял без сцена и че дълг на всички ни е да напомняме на управляващите, че си искаме храма. И когато това се случи, всеки ще знае, че частица от доброто дело е и негова. Защото посланията на изкуството са да ни прави по-добри, по-щастливи и по-човечни, каза общи изпълнителката на "Син талисман" София.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система