Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.05.2007 г.
Запечатиха кариерата на фирма "Автомагистрала Хемус" в Студена
Двореца, любим дом на перничани, стана на половин век
Запечатиха кариерата на фирма "Автомагистрала Хемус" в Студена
   Нов скандал гръмна около кариерите в Студена. Този път той е свързан с разработката на "Автомагистрала Хемус" АД. Фирмата е една от двете, добиващи инертни материали в района на базата на сключен концесионен договор.
На 11 май дейността й обаче бе спряна, а рампата, през която излизат товарните автомобили - запечатана на базата издадено на 10 май определение на Брезнишкия районен съд по искане на ЕТ "Надежда Венцислав Йорданов". Бизнесменът има претенции за около 34 000 кубични метра инертен материал, фракция 05 на стойност над 220 000 лв, който той е добивал и селекционирал в кариерата по искане на "Автомагистрала Хемус". Фирмата на Йорданов била подизпълнител на акционерното дружество. След като от там отказали да заплатят складирания инертен материал, Йорданов се е обърнал към Темида с молба за обезпечаване на иска.
От "Автомагистрали Хемус" твърдят, че работата им е спряна неправомерно, тъй като определението на Брезнишкия районен съд касае само въпросната фракция 05, а не целия добив на инертни материали и на свой ред днес те също ще се обърнат към съдебните институции. Според тях фирмите - подизпълнители не добиват, а само товарят и извозват изкопаната маса.
Обърнах се за съдействие към прокуратурата и 2 РПУ в Перник, тъй като според документа на Районен съд - Брезник дейността на кариерата на "Автомагистрала Хемус" трябва да бъде спряна изцяло, не става дума само за фракция 05. Там реално обаче концесионерът не е спрял работа, а още в съботя - 11 май,е продължило извозването на инертните материали по черен път заради запечатаната рампа. По разпореждане на съдия-изпълнител Бадев има назначена охранителна фирма, която да следи да не се извършват добивни работи. Теренът обаче е голям - над 300 дка и реално не може да се следи и обхване целия от охранителите, разказа пред "Съперник" Венцислав Йорданов. И от прокурата и от 2 РПУ обаче му отказаха да се ангажират със случая, допълни той.
Разочарован съм от отношението, защото така то реално покровителства една голяма фирма, която се оказа не чак толкова изрядна, колкото се твърди в публичното пространство. Смятам, че реално се върви срещу по-малки, пернишки фирми, които осигуряват работни места за местните хора - казвам това, визирайки не само "Надежда" , а и останалите дружества, които бяха спрени от работа принудително, е категоричен бизнесменът.
Още по темата - в следващите броеве на "Съперник"
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система