Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.05.2007 г.
Година и десет месеца затвор за брат убил родния си брат
Днес дават дипломи в Детска полицейска академия
Година и десет месеца затвор за брат убил родния си брат
Любомира ПЕЛОВА
   Вчера състав на Пернишкия Окръжен съд наказа с ефективна присъда от година и десет месеца 49-годишен жител на почти слелия се с Перник съседен град Батановци. През януари 2007 година Васил Стоилов Рангелов преби до смърт с дръжка от метла родния си брат Рангел.
Обвинението срещу братоубиеца бе повдигнато по чл.124 ал.1 от Наказателния кодекс за убийство по непредпазливост в резултат на нанесени умишлено средни телесни повреди.
В основата на нелепата драма, напомняща трагичната съдба на героите от романите на Дикенс, стои потребителски кредит от 5000 лева, който починалият 48-годишен Рангел Рангелов изтеглил. Вместо да използва рационално парите и да покрива редовно вноските по заема, той "разпускал" нашироко. Поръчителите, на които започнали да правят удръжки от заплатите, потърсили съдействие от по-големия брат. Той няколко пъти разговарял с Рангел, намерил му и работа в системата на БДЖ, за да може да си обслужва кредита. След петнадесетина дни той обаче напуснал. Пиел и повече от обичайното. Това разгневило Васил и на фаталния 12 януари той решил за пореден път да вразуми брат си. Рангел бил пиян, Васил също обърнал предварително чашка - две. Избухнала разправия, в която подсъдимият се опитвал да разбере от брат си за какво е изтеглил парите и къде ги е похарчил. Разговор не се получил. Вбесеният Васил грабнал дръжката от метлата и с нея запердашил брат си. Цяла седмица пребитият Рангел лежал, а когато на 20 януари баткото влязъл при него, го намерил мъртъв. Според съдебните медици смъртта е настъпила от мастна емболия в белите дробове, предизвикала и остра сърдечно-съдова недостатъчност. При аутопсията било установено, че горната част от торса на Рангел е била буквално смазана от ударите с дръжката на метлата. Ребрата в дясно били потрошени, а подкожната мастна тъкан - размачкана от побоя. Късче от нея проникнало в кръвоносната система и стигайки до белите дробове , е причинила и сърдечната недостатъчност, от там - и фаталният край на батановчанина.
Вчера пред съда 58-годишният братоубиец през сълзи каза, че се признава за виновен и до края на живота си ще съжалява за станалото, но нищо не може да върне назад.
Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд, но нито обвинението, нито защитата ще я протестират.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система