Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.07.2005 г.
Обявиха "Стомана" в несъстоятелност
Предлагат създаването на Дом за старци с увреждания
Създават Общински съвет по наркотични вещества
Обявиха "Стомана" в несъстоятелност
Силвия ГРИГОРОВА
   С решение на Пернишкия окръжен съд от 7 юли т.г. се възобновява производството по несъстоятелност на “Стомана”АД и дружеството се обявява в несъстоятелност. Съдът прекратява дейността на предприятието и постановява обща възбрана и запор върху имуществото му. Прекратяват се правомощията на органите на дружеството-длъжник и то се лишава от правото да се разпорежда с имуществото, включено в масата на несъстоятелността. Съдът постановява започване на осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността. Решението на ПОС подлежи на незабавно изпълнение, вписване в съответния съдебен регистър при Окръжния съд и обнародване в Държавен вестник. То може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд в седемдневен срок от обнародването му.
Решението на ПОС за възобновяване на производството по несъстоятелност на “Стомана”АД е въз основа на подадената от Агенцията за държавни вземания на 8.02.2005г молба за възобновяване на производството по несъстоятелност. Основанията са неизпълнение от страна на дружеството-длъжник на паричните му задължения към държавата, съгласно утвърдения от съда оздравителен план. Според АДВ, приетите и утвърдени от съда публични държавни вземания спрямо III клас кредитора, на стойност 11 358 391.69 лв., подлежат на пълно изплащане. Аргументите на съда са, че е налице “значително неизпълнение от страна на длъжника на задълженията му спрямо държавата-кредитор по този план, което неизпълнение представлява 80% от цялото задължение по плана на длъжника”.
С определение на ПОС N199/12.07. 2005г. се възобновяват функциите на синдика Виолета Манолова, която вчера вече встъпи в длъжност. На въпрос на “Съперник” , с какво ще се заеме първо, Виолета Манолова поясни, че веднага ще се пристъпи към инвентаризация на активите и пасивите на дружеството. Въз оснава на нея ще се изработи начален ликвидационен баланс. След това съдът ще трябва да насрочи общо събрание на кредиторите. На него трябва да бъде избран оценител, да се определи методиката на оценка на активите и да се върви към тяхното осребряване. “От беглия първоначален поглед, който успях да направя, става ясно, че активите, които “Стомана” притежава са малко. Това предполага, че по всяка вероятност няма да могат да бъдат удовлетворени напълно вземанията на държавата-кредитор”, заяви Манолова. Тя допълни още, че с възобновяването на производството по несъстоятелност на “Стомана” АД се спират всички имуществени дела срещу дружеството, съгласно изискванията на Търговския закон.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система