Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.08.2011 г.
„Миньор” спечели класически Срещу „Светкавица” в Търговище
Даренията убиват
апропо
Екшън за вода между три пернишки села и софийския квартал Владая
Голяма Богородица в Пернишко
Перничанин грабна наградата на застрахователно дружество “Виктория”
„Миньор” спечели класически Срещу „Светкавица” в Търговище
Яне АНЕСТИЕВ
   
Съдиите отмениха и гол на Бибишков
Отборът на Миньор (Перник) се наложи безпроблемно с 3:0 над тима на Светкавица. Срещата се игра на стадион „Димитър Бурков” и бе от програмата на 2-ия кръг на родната „А” група. Перничани бяха по-активният отбор през целия мач и дори успехът им можеше да е по-изразителен, но гол на Крум Бибишков бе отменен заради засада. Иначе попаденията за „чуковете” бяха дело на Златков, Брахими и Василиев.
Двубоят започна с неточен удар на Вълев, последван от изстрел по земя на Костадин Марков, който обаче не затрудни стража на домакините. След това положение двата отбора се захапаха в центъра на терена, като гостите от Перник владееха повече инициативата и опитваха да затрудняват Георгиев. Така се стигна до 16-ата минута, когато Даниел Златков засече с глава хубаво центриране от ъглов удар и даде преднина на перничани. Това попадение пообърка отбора на Светкавица, който можеше да изравни в 23-ата минута, когато Костадинов бе изведен срещу Чворович, ала вратарят на гостите се хвърли на шпагат и изчисти кълбото в странично хвърляне. 4 минути по-късно Бибишков открадна една топка в центъра на терена, финтира бранител и изведе Брахими в наказателното поле, а последният с удар по земята удвои преднината на „чуковете”. Няколко минути след гола, в 36-ата, Бибишков покачи на 3:0, след като засече с глава центриране от фаул, но попадението бе отменено заради засада.
До края на полувремето зрителите на стадион в Търговище не видяха повече попадения и така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 2:0 за Миньор.
Втората част стартира с по-добра игра на домакините, които натиснаха своя съперник и на няколко пъти можеха да върнат единия си гол пасив. Първо Вълев остана под топката след опасно центриране на Христов, а впоследствие пак Вълев, шутира от дистанция, ала кълбото прелетя над вратата на Чворович. В 56-ата минута пък, Петев пропусна най-чистото положение за Светкавица, след като бе оставен непокрит в наказателното поле и от няколко метра не можа да уцели вратата на перничани. Последваха силни минути за гостите, като в разстояние само на 180 секунди вратарят на домакините – Георгиев, спаси вратата си на три пъти. Първо Бибишков изведе Цветков очи в очи със стража на домакините, но той спаси изстрела му, а впоследствие Георгиев отрази и много опасни удари на Бибишков и Василев. В 67-ата минута, резервата на домакините Христов бе изведен сам срещу Чворович, ала изстрелът му премина над вратата на Миньор. Така дойде 73-ата минута, когато влезлият като резерва Окечуко навърза отбраната на Светкавица и пусна за нахлуващия отляво Василев, който необезпокояван покачи на 3:0. Само 4 минути след гола Миньор можеше да води с 4:0, но удар на Том след пас на Окечуко срещна напречната греда.
В края на двубоя, в 85-ата минута, резервата Генов стреля опасно, кълбото се отклони в крак на бранител на „чуковете” и срещна гредата на Чворович. До края на двубоя зрителите не видяха повече голове и така Миньор се наложи с класическото 3:0 над тима на Светкавица в Търговище.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система